PRO AGRO cere vaccinarea prioritară a lucrătorilor din Agricultură şi Industrie Alimentară

2

Federaţia Naţională PRO AGRO solicită autorităţilor vaccinarea prioritară a lucrătorilor din Agricultură şi Industrie Alimentară din dozele de vaccin disponibile, sectorul fiind considerat unul esenţial alături de cel de sănătate publică.

„Federaţia Naţională PRO AGRO se alătură celor mai importante organizaţii ale fermierilor şi ale industriei alimentare, şi solicită ca la nivelul autorităţilor în drept să stabilească Strategia Naţională de Vaccinare să se ţină cont de recomandările Comisiei Europene care includ lucrătorii din Agricultură şi din Industria Alimentară ca şi sector esenţial în afara celui de sănătate publică. Federaţia solicită în consecinţă ca Strategia Naţională de Vaccinare să fie adaptată în acest sens şi din dozele de vaccin disponibile să fie vaccinaţi, prioritar, şi lucrătorii din Agricultură şi din Industria Alimentară”, se arată într-o scrisoare transmisă luni de Federaţia PRO AGRO.

Vezi și Lavanda, gustarea sănătoasă cu miros divin

În acest context, federaţia agricultorilor români solicită ca la momentul adaptării Strategiei Naţionale de Vaccinare partenerii sociali, mediul asociativ, să fie consultaţi, în acest mod fiind posibilă organizarea facilă a campaniei de vaccinare.

„Securitatea alimentară nu poate fi menţinută decât asigurând sănătatea şi securitatea tuturor lucrătorilor din Agricultură şi din Industria Alimentară, aceştia riscându-şi propria sănătate de la apariţia pandemiei pentru asigurarea necesarului de alimente populaţiei”, se menţionează în documentul semnat de preşedintele Federaţiei, Ionel Arion.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

2 comentarii

  1. […] Federaţia Naţională PRO AGRO solicită autorităţilor vaccinarea prioritară a lucrătorilor din Agricultură şi Industrie Alimentară din dozele de vaccin disponibile, sectorul fiind considerat unul esenţial alături de cel de sănătate publică. “Federaţia Naţională PRO AGRO se alătură celor mai importante organizaţii ale fermierilor şi ale… Cititi mai multe aici: PRO AGRO cere vaccinarea prioritară a lucrătorilor din Agricultură şi Industrie Alimentară […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here