Producătorul SKY Agriculture lansează pe piață noua semănătoare «bio» MaxiDrill SW 6000 (P)

0
Maxidrill SW 6000 pentru semanat bio
- Reclamă -

Producătorul francez SKY Agriculture și-a lansat, cu ocazia târgului internațional de utilaje agricole Sima 2017, noua versiune a semănătoarei Maxidrill, modelul SW 6 000 Bio.

Firma SKY Agriculture, înființată în 2013  și condusă de către agricultorul și inginerul agronom David Guy, este specializată în fabricarea semănătoarelor și utilajelor pentru prelucrarea solului și comercializează produse atât în Franța cât și în Europa. Firma este bazată la ferma din Conillais, în regiunea Loire-Atlantique care este cultivată în mod ecologic, cu o perturbare minimă a solului, fără săpat sau arat, scopul principal fiind realizarea unei agriculturi durabile.

Fiindcă semănatul este o etapă importantă a lucrărilor agricole, producătorul a avut scop să pună pe piață un utilaj care permite tehnici moderne și ecologice de însămânţare. Noua semănătoare  SW 6 000 este adaptată modelului culturilor biologice și asa ziselor metode „alternative”, de exemplu a culturilor mixte sau a plantelor companion iar caracteristica sa principală este modularitatea.

Pe lângă faptul că este dotată cu buncar triplu având un volum total de 4220 de litri, rândurile pot fi folosite în moduri diverse și ele pot fi înlăturate pentru a trage un utilaj pentru prelucrarea solului. Un rând din doi poate fi închis din cabină permitând astfel realizarea prășitului de exemplu. De asemenea, prin alternarea rândurilor este posibilă semănatul cu două semințe diferite, care pot fi semănate în adâncimi și în doze diferite. Astfel pot fi plantate între rânduri și plantele companion rezistente la îngheț precum și combinațiile de grâu -mazăre, triticale și mazăre, orz și mazăre.

Prin demontarea brazdei de semănat și datorită atașării în trei puncte, este posibilă folosirea unei prășitoare sau a unei semănătoare de precizie, iar lucrările pot fi combinate cu fertilizare organică. Fiind dotat cu al treilea rezervor, cu o capacitate de 120 de litri noul Maxidrill SW 6 000 permite realizarea tuturor configurațiilor de semănat. De asemenea acest utilaj „bio” este dotat cu trei mono dozatoare electrice și cu radar. Puterea necesară în cazul în care este folosit și configurat pentru semănat tradițional este cuprinsă între 130 și 160 CP.

Aceste caracteristici garantează o plantare cu succes, adaptată tipului de sol și realizarea semănatului în condiții bune.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.