Produse retrase de la comercializare în magazine

2

Doi mari retaileri au anunțat retragerea de la comercializare a două sortimente de înghețată și a unui sortimente de mărar mărunțit, potrivit anunțurilor publicate de ANSVSA.

Lanțul Carrefour a inițiat retragerea de la comercializare a produsului „Mărar mărunțit 8g Blanc”, ca urmare a depășirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide: Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin.

Datele de identificare ale produselor sunt: Cod EAN: 5941337331281, Lot/DLC: L03 / 10 2023. Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Acești contaminanți pot prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

Rețeaua Penny retrage „UNIQUE”- Înghetața cu arome de Tiramisu si Vanilie și „HAPPY” Înghețata cu aromă și sirop de pepene galben, produse de Cicom SRL, cu cantități de 1000g/2000ml și 500g/1000ml, Lot lot UT 200421, Exp: 30.05.2022 lot HPG 130521; Exp:30.06.2022.

Producătorul a inițiat retragerea de la comercializare a produselor menționate, ca măsură de prevenție, existând suspiciunea ca acestea sunt neconforme. Rețeaua de magazine recomandă clienților care au achiziționat produsele menționate mai sus sa nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin Penny. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here