Prohibiție la pescuit până în iunie

1
- Reclamă -

Pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial în apele naturale este interzis, din 10 aprilie, pe o durată de 60 de zile, până în 8 iunie, potrivit unui ordin comun al  Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor,  în vederea protejării speciilor de peşti în perioadele în care se înmulţesc.

Astfel, este interzis pescuitul pentru oricare specie de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale. În apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, prohibiţia este instituită pe o durată de 45 de zile, în perioada 10 aprilie – 24 mai inclusiv.

Prohibiţia este valabilă până pe 8 iunie şi pe râul Prut, lacul de acumulare Stânca – Costeşti, în faţa gurii Dunării – Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, în Complexul Razim – Sinoe şi lacurile litorale.

Pe tot timpul anului este interzis pescuitul la următoarele specii de peşti: pietrar, ghibort de râu, cernuscă, şalău vărgat, pecarină, guvidul de baltă, guvidul, zglăvoaca răsariteană, lostriţa, mihalţul, caracuda, coregonul, păstrăvul de mare, lipanul, sturionii.

Dacă la știucă pescuitul a fost interzis de 35 zile, în perioada 10 februarie – 15 martie inclusive, la păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu şi păstrăvul fântânel pescuitul este interzis până în 30 aprilie inclusiv şi în perioada 15 septembrie – 31 decembrie.

Prohibiţia pescuitului în scop comercial, familial şi recreativ/sportiv a scrumbiei de Dunăre se stabileşte, pe sectoare. De asemenea, se interzice folosirea năvoadelor în delta şi în lunca inundabilă a Dunării şi în complexul Razim-Sinoe şi în celelalte lacuri litorale, în perioada 01 aprilie – 30 septembrie inclusiv. Nici folosirea uneltelor de pescuit de tip setcă în bălţile, lacurile, gârlele şi canalele de pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, nu este permisă în perioada 1 iulie – 31 august inclusiv. Încălcarea acestor reguli se pedepsește cu amenzi între 150 lei şi 10.000 de lei sau chiar închisoare, în cazul în care se folosesc şi metode ilegale de pescuit.

- Reclamă -
- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.