Proiect la Finanțe: miliard de euro pentru procesatorii de hrană

1
- Reclamă -

Autorităţile lucrează la un program de finanţare de peste un miliard de euro pentru susţinerea producătorilor români, în special în ceea ce privește procesarea de hrană, a anunţat marţi ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

„În prezent, lucrăm la un program de finanţare de peste un miliard euro vizând susţinerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană – de la procesarea cărnii de porc, la cea de pui, dar şi lactate, astfel încât producătorii români să poată beneficia de costuri de producţie cât mai reduse”, a spus Adrian Câciu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Finanţelor.

Vezi și Procesatorii au colectat cu 3.9% mai puțin lapte de la producători în 2022

Ministrul Finanţelor a subliniat faptul că statul român va continua finanţarea sectorului suinelor prin programe consolidate, suplimentare celor din fonduri europene. De asemenea, acesta a anunţat că actualele măsuri guvernamentale vor fi completate de noi iniţiative de finanţare, adaptate mai bine nevoilor pieţei interne şi a transmis participanţilor să nu rateze momentul pe care România îl are în prezent din perspectiva posibilităţilor de finanţare, care trebuie concretizate în piaţă şi în evoluţia acesteia.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, conferinţa „Contextul economic şi legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România” a propus o dezbatere privind necesitatea identificării de soluţii legislative şi financiare pentru a relansa industria producătoare de carne de porc în România, astfel încât producţia naţională să poată satisface necesarul de pe piaţa internă, iar ţara noastră, având o îndelungată tradiţie în această ramură zootehnică, să nu mai fie nevoită să importe în prezent carne de porc în valoare de sute de milioane euro anual.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Autorităţile lucrează la un program de finanţare de peste un miliard de euro pentru susţinerea producătorilor români, în special în ceea ce privește procesarea de hrană, a anunţat marţi ministrul Finanţelor, Adrian Câciu. „În prezent, lucrăm la un program de finanţare de peste un miliard… Cititi mai multe aici: Proiect la Finanțe: miliard de euro pentru procesatorii de hrană […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.