Proiect de lege privind reducerea accizei la motorină

2
- Reclamă -

Întreprinderile mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în acvacultură vor beneficia de un ajutor de stat constând în reducerea accizei la motorina utilizată, potrivit unui proiect de hotărâre publicat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Conform MADR, resursele financiare necesare aplicării schemei sunt în sumă totală de 3 milioane lei, pentru perioada 2023 – 2025 şi se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură continuă şi în 2023

Schema de ajutor de stat se aplică întreprinderilor mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în acvacultură. În prezent sunt licenţiate pentru producţia de puiet de peşte un număr de 246 de unităţi care exploatează o suprafaţă de peste 6.000 hectare, precizează ministerul de resort.

Pentru producţia de peşte de consum sunt licenţiate 750 unităţi cu o suprafaţă de peste 65.653 hectare.

În anul 2021, producţia internă de peşte a fost de 11.714 tone, care au asigurat circa 10% din consumul de peşte.

- Reclamă -

Schema se aplică pe întreg teritoriul României, iar sumele se plătesc până la data de 31 decembrie 2023. Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, instituţie aflată în subordinea MADR, reprezintă autoritatea competentă responsabilă cu implementarea schemei.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Întreprinderile mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în acvacultură vor beneficia de un ajutor de stat constând în reducerea accizei la motorina utilizată, potrivit unui proiect de hotărâre publicat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Conform MADR, resursele financiare necesare aplicării schemei sunt în… Cititi mai multe aici: Proiect de lege privind reducerea accizei la motorină […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.