Proiecte în valoare de peste 485 milioane de euro depuse în prima zi a sesiunii pentru beneficiarii publici ai PNDR 2014-2020

0
- Reclamă -

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca, în 28 martie 2017, prima zi a sesiunii de primire a proiectelor pentru submasurile (sM) 7.2 – Investitii în crearea și modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, submasura 7.6 – Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural, și submasura  4.3 – Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice, aria de aplicabilitate teritoriul  national și ITI – Delta Dunarii, au fost depuse un numar de 513 proiecte, cu o valoare totala de peste 485 milioane euro.

Astfel, pentru sM 7.2, componenta de infrastructura apa/apa uzata au fost depuse 17 proiecte, cu o valoare totala solicitata de 22,6 milioane euro la nivel national.

Pentru componenta de infrastructura educationala a acestei submasuri s-au depus 32 proiecte cu pentru teritoriul national, în valoare de12,4 milioane euro și 2 proiecte (cu valoarea solicitata de 731 mii euro) pentru zona ITI Delta Dunarii.

Infrastructura rutiera finantata prin sM 7.2 a cumulat pentru teritoriul national 237 proiecte în valoare de 236,4 milioane euro. Pentru zona ITI Delta Dunarii, în cadrul acestei componente, s-au solicitat fonduri pentru 3 proiecte, însumând 2,9 milioane euro.

În total, pentru  submasura 7.2, în prima zi de deschidere a sesiunii, au fost depuse 291 de proiecte, prin care s-au solicitat peste 275 milioane euro.

VEZI: Detalii tehnice privind depunerea la AFIR a proiectelor de investiții

Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural finantate prin sM 7.6 au cumulate un numar de 9 proiecte cu o valoare de 3,6 milioane euro. Toate acestea proiecte au fost depuse pentru teritoriul national.

- Reclamă -

În cadrul sM 4.3 – Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice, pentru componenta infrastructura de acces agricola, au fost depuse un numar de 197 proiecte pentru teritoriul national în valoare de 185,4 milioane euro și un proiecte pentru zona ITI Delta Dunarii (484 mii euro). Pentru sectorul infrastructura silvica, au fost solicitate fonduri în valoare de 20,6 milioane euro, toate proiectele depuse în aceasta prima zi vizând teritoriul national.

Termenul limita al sesiunii este 30 iunie 2017.

Pentru aceasta sesiune, plafonul maxim de depunere a proiectelor este de 200% fata de suma anuala alocata fiecarei submasuri.

Precizam ca depunerea proiectelor în cadrul sesiunii anuale se oprește la termenul limita prevazut sau înainte de acest termen, daca valoarea publica totala a proiectelor depuse cu un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate ajunge la 200% (excluzând valoarea publica totala a proiectelor retrase). Aceasta prevedere nu se aplica în primele 5 zile calendaristice ale sesiunii și ale etapelor de depunere, când sesiunea va ramâne deschisa indiferent daca suma alocata va fi epuizata.

Situatia în timp real a depunerii proiectelor este disponibila pe www.afir.info, în cadrul contorului electronic (https://online.afir.info/ContorIntegration/DetaliiDisponibil)<

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.