Adrian Rădulescu: Nu rezolvăm nimic dacă obligăm supermarketurile să cumpere 51% produse românești

1
adrian-rădulescu-supermarketuri-produse-romanesti
- Reclamă -

Fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu spune că nu se rezolvă nimic în România dacă supermarketuile sunt obligate să cumpere 51% produse românești, și aceasta pentru că problemele sunt cu mult mai complexe, începând cu certificarea.

„Eu dacă aș lucra la un supermarket și aș răspunde de calitate, nu aș accepta niciun produs care nu are niciun grad de certificare, pur și simplu m-aș considera că sunt un tip criminal, ca introduc ceva despre care nu știu, n-am nici cea mai mică noțiune unde a fost și cum  a fost produs’’, a declarat Rădulescu în cadrul unui eveniment pe tema bunelor practici în agricultura românească aduse de certificarea GLOBALG.A.P.

Producătorii români nu vor să audă de cooperative

În timp ce în afară toată lumea modernă discută de cooperative și asociații, la noi abia dacă acestea încep să se constituie. Și aceasta pentru că producătorii români urăsc cooperativele, asocierea.

„Și la acest capitol n-am făcut nimic, am vorbit, dar n-am făcut nimic, din păcate. Toată lumea modernă în supermarketuri discută de cooperative, de asociații, de faptul că este un control foarte rigid.

Citește și: Urzica, planta care oferă sănătate, protecție şi curaj

Dacă te-a scos din cooperative nu o să intri nici în supermarket, pentru că nu respecți regulile impuse de societate. Regulile pe care le impune cooperativa trebuie să  asigure siguranța alimentară, circulația produsului, trasabilitatea lui, este o necesitate’’, a declarat Rădulescu.

Supermarketurile au poziția pe care o au în România în mare parte și din cauza noastră.  În loc să se afle la 20 km distanță de oraș, ele se află chiar în centru. Iar lista anomaliilor este destul de lungă…

- Reclamă -

Sursă foto: www.sroscas.ro

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Adrian Rădulescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți fermieri români, cu o prezență activă atât în mediul asociativ, cât și în politică. Pe lângă afacerile din agricultură, de-a lungul carierei, acesta a ocupat numeroase funcții importante precum cea de secretar de stat în Ministerul Agriculturii, dar a fost și consilier prezidențial al lui Traian Băsescu. […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.