Baciu, LAPAR: Dacă nu umbli la modernizare, riști să-ți pierzi business-ul

0
- Reclamă -

Chiar dacă investițiile realizate de agricultorii români în tehnologia de precizie în ultima perioadă au crescut semnificativ, România mai are multe de făcut în acest sens pentru a recupera distanța față de statele occidentale, dar și pentru a  face posibil ca într-o bună zi toată activitatea din fermă să fie coordonată de la un pupitru de comandă, după cum spune Laurențiu Baciu, președintele LAPAR. Fermierii români trebuie să înțeleagă că dacă nu vor investi în tehnologie, în echipamente de ultimă generație nu vor putea să reziste pe piață.

„A devenit o mare problemă în domeniu recuperarea cheltuielilor ținând cont de faptul că piața mondială a produselor noastre este în stagnare când prețul inputurilor este într-o continuă ascensiune. Dacă nu umbli la modernizare, la tehnică riști să-ți pierzi obiectul de activitate, dacă nu chiar business-ul în întregime”, a declarat Laurențiu Baciu în cadrul unei conferințe pe tema tehnologiei și inovației în agricultură.

El spune că un rol important în modernizarea exploatațiilor agricole din România l-au avut banii primiți de la UE  – subvențiile, fie ele mai mai mari sau mai mici, fonduri care au dat fermierilor posibilitatea să progrese mai repede. Mai sunt multe de făcut, însă este îmbucurător faptul că există interes pentru modernizare în sector.

Citește și: Urzica, planta care oferă sănătate, protecţie şi curaj

„Este foarte adevărat că încă mai este mult de lucrat pe acest sector, încă mai avem utilaje care să fie în muzeu, dar încetul cu încetul, mergând prin țară, eu chiar mă bucur că fermierii sunt din ce în ce mai interesați să-și dezvolte parcul de mașini, cât și tractoarele, să se doteze cu cele mai noi  tehnici care să îi ajute la o mai bună desfășurare a activității”, a declarat Baciu.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.