Raportul AFIR: 30 de proiecte vor primi 30 milioane euro finanţare

3
afir-fondurile-disponibile-in-2016-pentru-investitii-in-crearea-si-dezvoltarea-de-activitati-neagricole-674

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat Raportul de selecţie intermediar etapa lunară 1, sesiunea 01/ 2020 pentru submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” componenta infrastructură de irigaţii din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

 

Valoarea fondurilor alocate proiectelor selectate pentru finanţare în această etapă se ridică la 30 de milioane de euro.

În perioada aferentă acestei etape lunare, 1 – 30 iulie 2020, au fost depuse on-line, pe www.afir.info, 95 de proiecte de investiţii în infrastructura secundară de irigaţii, cu punctajul mai mare sau egal decât pragul de calitate lunar stabilit la 70 de puncte. Dintre acestea, prin acest raport intermediar 30 proiecte au fost selectate pentru finanţare, beneficiarii eligibili, respectiv Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI) , urmând să primească fonduri nerambursabile de aproape 30 de milioane de euro. Un nou raport pentru selecţia restului de proiecte se află în faza procedurală avansată.

Până în prezent, de la lansarea PNDR 2020, pentru modernizarea şi adaptarea infrastructurii de irigaţii au fost depuse 632 de cereri de finanţare conforme, prin care s-au solicitat peste 624 de milioane de euro. În urma evaluării şi selecţiei cererilor de finanţare depuse la AFIR, au fost încheiate 462 de contracte în valoare de 398,6 milioane de euro, iar AFIR a plătit deja beneficiarilor proiectelor de reabilitare a sistemului de irigaţii peste 222 de milioane de euro.

Fondurile europene acordate prin sM 4.3 – irigaţii sunt 100% nerambursabile, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 1 milion de euro. Prin proiect, beneficiarul poate realiza cheltuieli eligibile şi poate achiziţiona echipamente de irigat (în limita a maximum 30% din valoarea eligibilă a proiectului, din care s-a scăzut valoarea aferentă respectivelor echipamente de irigat).

În Israel se ”coace” un noi soi de roșii

3 comentarii

  1. […] Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat Raportul de selecţie intermediar etapa lunară 1, sesiunea 01/ 2020 pentru submăsura 4.3 “Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” componenta infrastructură de irigaţii din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR… Cititi mai multe aici: Raportul AFIR: 30 de proiecte vor primi 30 milioane euro finanţare […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here