Rchete antigrindină aruncate peste viile din Vrancea

Zece rachete au fost trase în cursul zilei de luni, şase de la Vârteşcoiu şi patru de la Urecheşti

0

Zece rachete antigrindină au fost trase, în cursul zilei de luni, şase de la Vârteşcoiu şi patru de la Urecheşti, pentru dislocarea grindinei de mari dimensiuni care ar fi putut afecta culturile agricole, potrivit directorului Unităţii de Combatere a Grindinei Moldova II, Ion Marin.

 

Aceasta a fost a treia intervenţie de tragere din acest an, un an cu foarte puţine intervenţii antigrindină.

„Zece rachete au fost trase în cursul zilei de luni, şase de la Vârteşcoiu şi patru de la Urecheşti. Este a treia intervenţie pe care o avem în acest sezon, a treia în două luni şi jumătate. Este un an atipic. În alţi ani, până la această oră aveam sute de intervenţii. Nu a fost niciodată aşa. Au fost nori, au trecut, dar nu au fost nori cu nucleu de grindină”, a declarat Ion Marin.

Deşi luni o celulă de grindină s-a format şi deasupra municipiului Focşani, folosirea rachetelor nu a fost posibilă în acest caz, deoarece legea interzice tragerile cu rachete antigrindină deasupra localităţilor, atât din zona urbană, cât şi din zona rurală.

Rachetele antigrindină au lăsat fără ploi fermierii din Prahova

În Vrancea există 12 puncte de lansare a rachetelor antigrindină operative. Un punct de lansare poate proteja până la 12.000 de hectare, gradul de combatere a acestui fenomen şi de protecţie a culturilor cu ajutorul rachetelor antigrindină fiind cuprins între 75 şi 80%.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here