Rectificare bugetară: bani pentru compensarea efectelor secetei în agricultură

1
- Reclamă -

Guvernul a aprobat proiectele de ordonanţe de urgenţă privind rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an.

 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat  că este vorba despre o rectificare de aproximativ 500 de milioane de lei, prin care se are în vedere îndeplinirea angajamentelor în proiectele europene, asigurarea drepturilor salariale şi a ajutoarelor sociale, precum şi a fondurilor pentru compensarea efectelor secetei în agricultură.

Tot miercuri, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a precizat că, la a doua rectificare bugetară din acest an, deficitul consolidat scade la 5,74% din PIB.

România are ”Observatorul laptelui şi al produselor lactate” la Ministerul Agriculturii

„Este ultima rectificare din acest an, o rectificare din nou pozitivă având în vedere datele de la Comisia Naţională de Prognoză referitoare la prognoza de toamnă. Un PIB nominal în creştere la 1396,2 miliarde de lei cu o creştere economică de 4,6% în acest an. Ca element foarte important al acestei rectificări este reducerea deficitului ca pondere în PIB de la 5,84% pe cash la 5,74% pe cash”, a anunţat ministrul.

- Reclamă -
- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Guvernul a aprobat proiectele de ordonanţe de urgenţă privind rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an.   Premierul Nicolae Ciucă a declarat  că este vorba despre o rectificare de aproximativ 500 de milioane de lei, prin care se… Cititi mai multe aici: Rectificare bugetară: bani pentru compensarea efectelor secetei în agricultură […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.