Abatoarele românești se pregătesc pentru exportul de carne de vită în Turcia și Israel

0
- Reclamă -

După ce două abatoare românești (Maria Trading din județul Călărași și Agro-Invest Prod din Bistrița Năsăud) au primit recent acreditare la exportul de carne de vită în Turcia, alte unități urmează să fie auditate de experții turci.

Nu doar turcii sunt interesați de carnea de vită autohtonă, ci și israelienii, urmând ca săptămâna viitoare o delegație din această țară să vină în România. Intereresul celor două țări ar putea fi o gură de oxigen pentru crescătorii de animale care s-au confruntat în acest an cu o serie de probleme pe fondul întârzierii plății nsubvențiilor.

„Experții turci au audiat recent patru unități de abatorizare românești, care au corespuns din punct de vedere sanitar veterinar, dar au agreat doar două, deoarece au vrut să se asigure că tăierea se face pe ritualul lor islamic. Ei nu vor ca porcul să fie tăiat pe aceeași linie, ci să existe linii total separate, iar la acel moment doar două au corespuns.

Acum ne-au transmis că vor mai veni trei experți ca să mai viziteze alte trei unități. Din acest punct de vedere, România nu are niciun fel de probleme, deoarece autoritățile veterinare oferă garanții în numele României, pentru a se putea face export”, a declarat Radu Roatiș, președintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Din data de 5 august 2016, România poate exporta carne de vită în Turcia,   după cum a anunțat Ministerul Agriculturii.

România a revenit pe piața internațională după o perioadă în care mai multe țări au impus restricții la importurile de bovine și ovine vii din cauza unor cazuri de maladie a limbii albastre. Printre destinațiile principale se aflau statele arabe și Turcia.

ANSVSA: E-coli descoperită în carne de vită și ovine în patru județe din țară

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.