România este reprezentată, pentru prima dată, la Târgul Internaţional Potato Europe

2
cartofi
producatori de cartofi
- Reclamă -

România este reprezentată, pentru prima dată, cu un stand naţional la cel mai important eveniment european dedicat producerii cartofului, Târgul Internaţional Potato Europe, anunţă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pe pagina sa de Facebook.

 

Potrivit sursei citate, participarea la acest eveniment reprezintă o oportunitate pentru cercetătorii şi fermierii români, atât din perspectiva schimburilor de opinii cu institute omoloage şi consolidării expertizei în materie, cât şi din cea a prezentării contribuţiei româneşti la dezvoltarea procesului de producţie a cartofului.

Din partea României, la târg participă Clubul Fermierilor Români, împreună cu Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Târgu Secuiesc şi Staţiunea de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni.

Eveniment anual, organizat pe rând în Belgia, Olanda, Germania şi Franţa, ediţia curentă a Potato Europe se desfăşoară în oraşul belgian Tournai, în perioada 6-7 septembrie 2023.

Fermierii reclamă pierderi financiare însemnate din cauza preţului redus la jumătate la grâu și orz

- Reclamă -

Târgul internaţional urmăreşte toate etapele de producţie şi procesare a cartofului. Ediţia din 2023 este considerată cea mai extinsă de până în prezent, bucurându-se de participarea a peste 220 de expozanţi şi experţi din state membre UE, dar şi din Regatul Unit şi Turcia.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] România este reprezentată, pentru prima dată, cu un stand naţional la cel mai important eveniment european dedicat producerii cartofului, Târgul Internaţional Potato Europe, anunţă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pe pagina sa de Facebook.   Potrivit sursei citate, participarea la acest eveniment reprezintă o… Cititi mai multe aici: România este reprezentată, pentru prima dată, la Târgul Internaţional Potato Europe […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.