România, prezentă la Prowein. Cât vin exportăm

0
targ vin
targ vin
- Reclamă -

Romania exportă vin și a fost prezentă, cu câteva standuri, la Prowein (Dusseldorf – Germania), cel mai mare târg internaținal din industria vinului, care s-a desfășurat în perioada 13-15 martie.

Astfel, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România (APEV) și Estica Wines – Romanian Wine Promotion Association au reunit peste 23 de crame din România pe care le-au promovat în fața celor 55.000 vizitatori din toată lumea. De asemenea, au fost și producatori care au avut standuri proprii, precum Cramele Vinarte care și-a prezentat vinurile în locațiile Estika Wines și VINUM (Europas Weinmagazin – revistă de specialitate din Germania), Crama Stirbey care s-a aflat, de asemenea, la standul VINUM și Crama Recaș care a avut stand propriu. În total au participat 6200 de expozanți din 59 de țări.

“Prowein a devenit de-a lungul timpului târgul de referință din industria viticolă unde se stabilesc tendințele în materie de achiziții pentru importatorii și distribuitorii de vinuri din întreaga lume”, a spus Alina Iancu, fondator CrameRomania.ro și ReVino.ro, care a fost prezentă la evenimentul din Germania și a discutat cu expozanții.

Pentru cramele din România, expunerea la Prowein asigură un nivel de vizibilitate pe care altfel nu l-ar avea, precum si atingerea unui nivel de exporturi constant. Germania este una dintre piețele de vânzare a vinurilor pentru producătorii locali, pe lângă Anglia, Italia, Belgia sau Olanda.

“Eforturile realizate de crame pentru a avea expunere internațională sunt mari în ultimii ani, iar standurile României la Prowein au atras vizitatori, dar, cu toate acestea, potențialul pentru exporturi nu este încă la nivel satisfacator. Mai este loc de creștere, mai ales că în România sunt crame care concurează pe piața internațională cu vinuri de calitate.” continuă Alina Iancu.

Cât vin exportă România

În total, conform reprezentanților oficiali, Cramele Recaș, Oprișor și Halewood exportă aproximativ 50% din producție, Domeniile Săhăteni – Aurelia Vișinescu 40%, SERVE peste 43%, urmate de Petro Vaselo și Crama Ceptura cu 30% si Vinarte, Corcova, Liliac, Stirbey și Cotnari cu procente între 8 și 27%. Un alt important exportator român de vin este Senator Wine.

- Reclamă -

Fiecare proprietar se raportează la dimensiunea terenului viticol pe care îl are și la cantitatea de vin produsă anual.

Senator Wine, peste 800.000 de sticle la export

Anul trecut, Senator Wine a exportat peste 800.000 de sticle de vin în China, Rusia, Japonia și  Canada, iar în 2016 se așteaptă să trimită la export 1,2 milioane de sticle de vin.

„În 2016, ne vom lărgi focusul și pe alte piețe, în prezent aflându-ne în diverse faze de tatonare. Vorbim despre Coreea de Sud, țările Benelux și Marea Britanie. În 2016 ne așteptăm să depășim 1.200.000 de sticle la export. Am fi atins și în 2015 această cifră, însă comenzile pe care le așteptam pentru a ajunge la acest nivel au sosit spre finalul anului din Rusia, iar livrările le-am făcut în ianuarie 2016”, a spus George Neacșu, director Senator WINE.

În Federația Rusă, Senator Wine furnizează vinuri pentru unul din cele mai importante lanțuri de retail , rețeaua X5 , care deține în jur de 5.000  de magazine.

Recent, Senator Wine a avut o prezentare a vinurilor sale în China, unde compania este prezentă constant de doi ani, chinezii fiind mari amatori de Băbească Neagră și de Fetească Neagră.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.