Romsilva: Peste 84 de hectare de pădure afectate de incendii în primul semestru

3

O suprafaţă de 84,2 hectare de pădure a fost afectată de incendii în primul semestru al acestui an, valoarea pagubelor fiind de 233.537 lei, potrivit Romsilva. Din suprafaţa totală afectată, 57,4 hectare erau la nivelul litierei şi 26,7 hectare în suprafeţe de pădure regenerate natural sau artificial.

Incendiile au distrus 146.550 de puieţi forestieri plantaţi în campaniile anterioare de împăduriri.

“Numărul incendiilor înregistrate în pădurile de stat administrate de Romsilva a scăzut puternic în primul semestru al anului, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. În primele şase luni, s-au produs 28 de incendii de pădure, în timp ce anul trecut, în acelaşi interval de timp, s-au înregistrat 199 de incendii în pădurile proprietatea publică a statului, administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva”, se menţionează în comunicat.

Citeşte şi Controale ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală

Cele mai multe incendii, câte patru, s-au produs în pădurile de stat din judeţele Bacău şi Caraş – Severin, în timp ce pagubele cele mai însemnate au fost produse în urma celor două incendii produse pe raza Direcţiei Silvice Maramureş, unde au fost distruşi 111.350 de puieţi forestieri plantaţi anterior.

Numărul cel mai mare de incendii, 22, s-a înregistrat în luna aprilie, când condiţiile climatice au favorizat producerea incendiilor de pădure.

Potrivit sursei citate, personalul silvic a acţionat, alături de pompierii militari, pentru izolarea şi stingerea incendiilor de pădure. Angajaţii Romsilva monitorizează permanent pădurile administrate, prevenind izbucnirea incendiilor prin patrule în zonele cu vulnerabilitate şi prin amplasarea de panouri avertizare la limita pădurilor şi de-a lungul traseelor turistice.

De asemenea, Romsilva recomandă turiştilor care îşi petrec timpul liber în apropierea pădurilor sau care fac drumeţii prin zone împădurite să facă focul doar în zonele special amenajate şi, la plecare, să se asigure de stingerea completă a acestuia.

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here