Sakura- înflorirea cireşilor în Japonia

2
- Reclamă -

Perioada cireşilor înfloriţi este o adevărată sărbătoare în Japonia. Parcurile sunt pline de oameni care vin la picnic sub cireşi ca să admire frumuseţea delicatelor flori, activitate denumită hanami.

Acest obicei se pare că datează din perioada Nara (710-794), vreme în care era apanajul familiei imperiale. Iniţial, caişii japonezi (Prunus mume)- ume, erau cei care atrăgeau privirile, dar în perioada următoare, Heian (794-1185) au început să fie preferaţi cireşii japonezi (Prunus serrulata), iar tradiţia a fost împărtăşită de samurai şi apoi de oamenii simpli.

Perioada de înflorire a cireşilor începe în Okinawa în ianuarie şi continuă spre nord, ajungând în Kyoto şi Tokyo la sfârşitul lui martie şi începutul lui aprilie. Institutul naţional de meteorologie urmăreşte îndeaproape fenomenul, anuntând zilnic noutăţile.

Floarea de cireş este simbolul efemerităţii vieţii, al surprizei vieţii, al aprecierii frumuseţii trecătoare. Alături de crizantemă, ea este considerată floarea naţională a Japoniei.

De ce ai nevoie pentru hanami?

Pentru o petrecere reuşită, turiştii sunt sfătuiţi să se pregătescă cu o coală pentru picnic (din plastic) sau o rogojină din paie special concepută pentru astfel de evenimente, o perniţă din plastic pentru a sta cât mai comod, saci de gunoi şi, evident cu hanami bento, o cutie decorată frumos în care se află mâncarea pentru picnic. Hanami bento pot costa între 2400-5000 yeni. Acestea conţin diverse feluri delicioase printre care shushi, morcovi tăiaţi în formă de flori de cireş, beef maki (rulouri de file de vită cu legume), rulouri din fructe şi legume.

- Reclamă -

Unde se pot admira cireşii înfloriţi în Tokyo?

Iată câteva dintre cele mai populare locuri în care se pot admira cireşii înfloriţi în Tokyo:

  • Ueno Park unde există în jur de 800 de pomi.
  • Shinjuku Gyoen, un parc mai liniştit, cu 1300 de cireşi.
  • Chidorigafuchi şi Kitanomaru Park, un loc celebru unde turiştii se pot plimba cu barca pe un vechi canal cu apă, aflat în partea nord-estică a Palatului Imperial.
  • Râul Meguro care are malurile împodobite de 800 de cireşi.

Autor: Dana Canari – Biolog

- Reclamă -

2 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.