Schemă de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin

3
crescatori-bovine-europa-canada-acord-CETA
- Reclamă -

Executivul adoptă un proiect de ordonanţă de urgenţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

 

Ministrul Agriculturiii Petre Daea a precizat că măsura de sprijin vizează 40.000 de fermieri, iar suma alocată se ridică la 44 milioane euro.

„Domnul ministru Daea, săptămâna trecută, am aprobat în şedinţa de Guvern alocarea a peste 1,1 miliarde lei pentru sprijinul agricultorilor, astfel încât fermierii să poată să beneficieze de fonduri pentru culturile agricole şi am discutat şi despre măsurile pe care putem să le luăm pentru cei care se ocupă cu creşterea animalelor.

 

Astăzi, avem o ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm crescătorii de animale cu un sprijin în vederea compensării a o parte din problemele cu care s-au confruntat în anul 2022. Am discutat şi vom continua să discutăm măsurile prin care să putem să trecem la procesarea produselor agricole în România şi să garantăm asigurarea siguranţei alimentare pentru cetăţenii români. Sigur nu trebuie pierdută din vedere componenta economică prin care să asigurăm produselor agricole din România valoarea adăugat cât mai mare şi să reducem importurile, aşa cum am solicitat, pentru a ajunge la un deficit de balanţă comercial zero, pe produse alimentare.

- Reclamă -

Șacalii trăiesc nederanjați în Delta Dunării

Ca atare, ştiu că aţi fost şi la Bruxelles în comisia de specialitate, câteva elemente de detaliu privind cele ce urmează să realizăm în perioada imediat următoare”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de miercuri a Executivului.

- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Executivul adoptă un proiect de ordonanţă de urgenţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.   Ministrul Agriculturiii Petre Daea a precizat că măsura de… Cititi mai multe aici: Schemă de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.