Schimbările climatice au pus în pericol culturile de roșcove, vanilie și lavandă

0
- Reclamă -

Schimbările climatice obligă fermierii și producătorii mari să se adapteze, în condițiile în care fenomenele meteorologice devastează terenurile agricole, punând unele culturi în pericol.

Produse de bază precum cafeaua, cacaua și uleiul de măsline s-au confruntat cu probleme serioase în lanțul de aprovizionare în ultimele luni. Unele companii au apelat la soluții drastice, înlocuind ingredientele care se aflau în mod tradițional în unele produsele, cu ajutorul tehnologiei.

Roșcove

Guma de roșcove, cunoscută și ca gumă carruba, este un hidrocoloid natural, pe bază vegetală, extras din semințele arborelui numit roșcov. Este utilizat frecvent ca agent de îngroșare în produse precum crema de brânză și înghețată.

Deoarece cea mai mare parte a producției sale are loc în regiunea mediteraneană, ingredientul se confruntă cu amenințări în ceea ce privește aprovizionarea pe măsură ce se încălzește semnificativ și, prin urmare, regiunea s-a confruntat cu schimbări meteorologice.

Vanilie

- Reclamă -

Cea mai mare parte a aprovizionării mondiale cu vanilie a provenit întotdeauna din Madagascar, țară în care ciclonul Gamane a inundat câmpurile și a smuls păstăile de vanilie din viță la începutul acestui an, provocând îngrijorare cu privire la o penurie iminentă.

Vezi și Ministrul Agriculturii, discuții cu băncile legate de dobânzile la credite pentru fermierii care se confruntă cu seceta

„Acesta a fost un impact lent și va continua să fie un declin lent. Dar impactul mai mare care iese la suprafață este că acum începem să vedem un declin nutrițional al fructelor și legumelor și al diferitelor plante”, a declarat Frank Jaksch, CEO al Ayana Bio (o companie de tehnologie care produce ingrediente bioactive pentru a susține sănătatea și bunăstarea).

Lavandă

Această plantă este din ce în ce mai populară datorită aromei sale unice și a beneficiilor pentru sănătate. Ingredientul este utilizat în mod obișnuit pentru a adăuga aromă în băuturi și produse de patiserie. Însă verile mai călduroase au crescut, la rândul lor, populația de insecte precum Cixiidae, o specie de minishoppere înrudite cu cicada, care, la rândul lor, au devastat recolta.

O altă problemă cauzată de schimbările climatice și care nu primește suficientă atenție, potrivit lui Frank Jaksch, este că recoltele de fructe și legume arată la fel ca în urmă cu câțiva ani, dar nu sunt la fel de dense din punct de vedere nutrițional.

Sursa: g4food

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.