Se ieftinește lemnul de foc: TVA-ul scade de la 19% la 5%

3
lemne-taiate

Parlamentarii au votat pentru reducerea TVA pentru lemnele de foc. Camera Deputaţilor a votat, marţi, în calitate de for decizional, două proiecte de lege care prevăd scăderea TVA-ului pentru lemne de foc de la 19% la 5%, pentru persoane fizice şi şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.

 

Cota redusă de TVA de 5% se aplică pentru livrările de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00, realizate către persoane juridice sau alte entităţi, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, precum şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială, se precizează în propunerea legislativă.

Vezi și Romsilva scoate la licitaţie lemnul doar în sistem online

Lemne de foc mai ieftine, cu o cotă redusă de TVA

Celălalt proiect de lege aprobat de Cameră prevede că TVA-ul de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de lemn de foc către persoanele fizice, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00. În prezent, TVA pentru livrarea lemnelor de foc este 19%.

„Românii vor trece iarna cu bine! Nu lăsăm pe nimeni în urmă! De la 1 decembrie 2021 se va aplica o cotă redusă de TVA de 5% și pentru livrarea de lemn de foc către persoanele fizice și juridice sau alte entități indiferent de forma juridică a acestora, inclusiv școli, spitale, dispensare medicale și unități de asistență socială, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri.

Astăzi am votat pentru adoptarea acestor două proiecte de lege prin care s-au făcut modificări la Codul fiscal”, a anunţat Virgil Popescu.

Noile prevederi se vor aplica de la 1 decembrie 2021.

3 comentarii

  1. […] Parlamentarii au votat pentru reducerea TVA pentru lemnele de foc. Camera Deputaţilor a votat, marţi, în calitate de for decizional, două proiecte de lege care prevăd scăderea TVA-ului pentru lemne de foc de la 19% la 5%, pentru persoane fizice şi şcoli, spitale, dispensare medicale… Cititi mai multe aici: Se ieftinește lemnul de foc: TVA-ul scade de la 19% la 5% […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here