Se simplifică procesul de accesare a ajutoarelor prin programele ”Tomata”

2
-tomate-spatii-protejate-legume

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, spune că vine în sprijinul legumicultorilor, simplificând procesul de accesare a ajutoarelor prin programe precum ”Tomata”, susţinerea de legume în spaţii protejate şi de susţinere a producţiei de usturoi românesc.

 

„Venim în sprijinul legumicultorilor, simplificând procesul de accesare a ajutoarelor prin programe precum Tomata, susţinerea de legume în spaţii protejate şi de susţinere a producţiei de usturoi românesc. Aşa cum am mai spus, rolul principal al Ministerului Agriculturii şi al angajaţilor săi este acela de a munci pentru fermieri, care ştiu ce au de făcut: să stea în câmp şi să producă hrană pentru populaţie”, spune ministrul.

Potrivit acestuia, structurile judeţene vor prelua partea birocratică din întregul proces de implementare al accesării acestor programe de sprijin.

„Fermierii nu vor mai alerga pe la instituţiile publice pentru a obţine certificatul de atestare fiscală şi cazierul fiscal. Aceste documente vor fi solicitate de către Direcţiile Agricole Judeţene direct de la autorităţile publice emitente”, adaugă el.

Uleiul de măsline din Kalamata, tot mai afectat de schimbările climatice

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here