Secretar de stat MADR: Fermierii au toate motivele să fie supărați când se sare calul

0
alexandru-potor-fermierii
- Reclamă -

Condițiile artificiale constituie în continuare un motiv de ruptură între fermierii care apelează la fondurile europene și conducerea AFIR. La acest moment, există circa 3.000 de procese pe rol, potrivit datelor din piață, apărute în urma identificării așa-ziselor condiții artificiale de către funcționarii agenției la implementarea proiectelor. Un subiect la ordinea zilei, în ciuda măsurilor de simplificare a documentației pentru depunerea proiectelor, care nu face decât ca România să piardă bani europeni.

„Este un subiect delicat si fermierii au toate motivele să fie supărați în momentul când se sare calul pe chestiunea condițiilor aritificiale. Este un semnal de alarmă, pentru că cel care verifica proiectul ar trenui să vadă mai în profunzime. Am sugerat celor de la AFIR ca atunci când se suspecteaza că un proiect are probleme de genul condiții artificiale sau de implementare să nu se mai facă rezilierea întregii sume care a fost primită ca ajutor de la UE”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Alexandru Potor.

El spune că ar trebui să constituie un obiectiv important pentru toată lumea ca banii intrați pe diferite proiecte să nu iasă din România, ci să rămână aici.

 

Citește și: Proiectul de lege al resurselor hidrominerale nu a primit “timbru de avizare” de la producătorii români de apă și specialiști din domeniu

 

„Este o aberație, nici măcar la nivel de UE nu se întâmplă peste tot să fie luați banii înapoi, decât când sunt cazuri grave de culpă. Am cerut sa luăm caz cu caz proiectele și atunci când există o posibilitate de corecție financiară ar trebui să implementăm acel proiect, nu să-l reziliem și să-l terminăm”, a precizat Potor.

- Reclamă -

 El propune chiar ca inclusiv acele proiecte care au avut probleme sa poata fi mentinute si să nu se mai solicite banii înapoi.

’’Dacă vedem că proiectul funcționează și dacă se poate estima rata de eroare hai să încercăm să ținem proiectul în piață …eu vreau să propun acest lucru tuturor și să vedem cum menținem aceste proiecte”, a mai declarat Potor.

Sursă foto: www.independentonline.ro

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.