Șeful APIA mulțumit de funcționarii agenției. Încărcătura pe cap de salariat: 400 de cereri

0
autorizare-apia-control-teren
- Reclamă -

Funcționarii de la APIA și-au atras de-a lungul timpului nenumărate critici din partea fermierilor. Ba că nu-i ajută să completeze cererea unică, ba că nu știu nici ei ultimele noutăți sau că pur și simplu nu-i interesează ce căsute bifează agricultorii.

Nu mai vorbim de problemele întâmpinate în ultimele zile ale campaniei de depunere a cererilor din acest an, finalizată în urmă cu aproape o lună, când au fost cazuri în care pentru fiecare fermier era necesară și o oră pentru completarea cererii. Cât despre timpul pierdut cu statul la coadă ce să mai spunem… Șeful APIA, Adrian Pintea, se declară mulțumit de activitatea fucționarilor din agentie și spune că aceștia și-au dus la bun sfârșit munca.

VEZI: Francezii se așteapta la creșterea prețurilor la cereale

În ceea ce privește completarea cererii, dacă nu ai niciun fel de modificare, acea cerere este completată automat. Dacă vorbim strict de campania 2016, ocazie cu care fermierul X a venit și a depus o cerere, el nu are niciun fel de modificare în 2017; cererea este pretipărită.Singura chestie este ca acesta să o citească și să o semneze. (…) În cazul încărcăturii pe funcționar, în funcție de județ, undeva în luna martie am mai realocat împreună cu ministrul Agriculturii câteva posturi vacante la județele cu încărcătură mai mare. Media este undeva în jurul a 400 de cereri pe funcționar, sunt însă și județe cu încărcătură mai mare”, a adăugat șeful APIA.

Numărul salariaților APIA se ridică, în prezent, la 4859 care își desfășoară activitatea la sediul central, dar și în centrele locale.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.