Serbia interzice începând de joi exportul de grâu, porumb, făină şi ulei

1
porumb ulei grau
- Reclamă -

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a anunţat miercuri că Serbia interzice începând de joi exportul de grâu, porumb, făină şi ulei, ca urmare a creşterii preţurilor şi a cererii acestor produse pe piaţa internaţională în urma războiului din Ucraina, relatează agenţiile EFE şi Tanjug.

Vucic a anunţat de asemenea o reducere cu 20% a taxelor pe combustibili, pentru a compensa astfel din creşterea preţurilor acestora, ceea ce va implica o pierdere de 35 de milioane de euro pe lună pentru bugetul de stat.

Vezi și România: 1.3 miliarde de euro din exportul de cereale

Serbia, ţară candidată pentru aderarea la UE, nu s-a alăturat sancţiunilor europene împotriva Rusiei după invazia acesteia în Ucraina, Belgradul şi Moscova având în mod tradiţional relaţii apropiate.

Serbia este aproape complet dependentă de gazul rusesc, iar compania rusă Gazprom deţine 51% din acţiunile societăţii petroliere sârbe NIS.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a anunţat miercuri că Serbia interzice începând de joi exportul de grâu, porumb, făină şi ulei, ca urmare a creşterii preţurilor şi a cererii acestor produse pe piaţa internaţională în urma războiului din Ucraina, relatează agenţiile EFE şi Tanjug. Vucic a… Cititi mai multe aici: Serbia interzice începând de joi exportul de grâu, porumb, făină şi ulei […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.