Condițiile climatice din zona Mării Mediterane permit o producție imensă de avocado pe cea mai mare insulă italică. Cea mai mare companie ce cultivă avocado pe insulă a fost înființată în 2013 și în prezent produce peste 1 milion de kilograme pe an. Cel mai mare producător de avocado din Europa are nouă hectare de teren pe versanții muntoși dintre Etna și Marea Ionică, pe care copacii ating până la 25 de metri înălțime.
Schimbările climatice afectează culturile de avocado
Avocado a fost cultivat în Sicilia încă de la finalul anilor 50′, însă nu era un fruct cunoscut și nu se vindea. Schimbările climatice nu au favorizat producția de avocado, ci au complicat procesul, agricultorii din Sicilia spun că, toate schimbările climatice pun culturile de avocado în pericol, iar fenomenele meteorologice extreme le distrug întregile producții.
Pentru a face față cereri de avocado pe tot parcursul anului, fermierii sicilieni cultivă mai multe soiuri de avocado ce se pot recolta în diferite sezoane. Bacon, Hass, Fuerte, Orotava și Reed sunt soiuri de avocado cultivate în Sicilia, cu particularitățile lor, însă împărtășesc grăsimile „bune”, antioxidanții, vitaminele pe care toată lumea le îndrăgește.
Sursa: g4food.ro