Silozuri de cereale avariate în atacurile ruseşti

1

Atacurile aeriene ruseşti asupra sudului Ucrainei au avariat în cursul nopţii silozuri de cereale şi depozite într-unul dintre porturile fluviale de pe Dunăre, o facilitate cheie pentru transportul de cereale, a declarat miercuri guvernatorul regiunii Odesa.

 

 

„Teroriştii ruşi au atacat regiunea Odesa, de două ori, noaptea trecută, cu drone de atac”, a declarat guvernatorul Oleh Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Ţinta principală a fost infrastructura portuară şi de cereale din sudul regiunii”, a precizat el.

„Unul dintre porturile de pe Dunăre a fost lovit de bombardamentele inamice, care au avariat depozitele şi instalaţiile de depozitare a cerealelor. Incendiile au fost stinse rapid de către Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat guvernatorul, fără a preciza dacă este vorba despre portul Reni sau Izmail.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că au distrus 13 drone lansate de Rusia deasupra regiunilor Odesa şi Mikolaiv din sud, dar nu a fost imediat clar câte drone a lansat Rusia.

Anterior, forţele aeriene ucrainene anunţaseră că un grup mare de drone ale armatei ruse a intrat în regiunea gurilor Dunării şi s-a îndreptat spre portul fluvial Izmail, aflat în apropiere de graniţa cu România.

Rusia vrea să se ocupe de livrarea de cereale către Africa

Grupurile de social media au raportat că au auzit tiruri ale sistemelor de apărare aeriană în zona din apropierea celor două porturi dunărene, Izmail şi Reni.

un comentariu

  1. […] Atacurile aeriene ruseşti asupra sudului Ucrainei au avariat în cursul nopţii silozuri de cereale şi depozite într-unul dintre porturile fluviale de pe Dunăre, o facilitate cheie pentru transportul de cereale, a declarat miercuri guvernatorul regiunii Odesa.     „Teroriştii ruşi au atacat regiunea Odesa, de… Cititi mai multe aici: Silozuri de cereale avariate în atacurile ruseşti […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here