Târgul de produse româneşti „Bunătăţi de soi din România” se desfășoară la Iași

2
- Reclamă -

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în parteneriat cu Carrefour România, va organiza la Iaşi, în perioada 18-20 august 2023, Târgul de produse româneşti „Bunătăţi de soi din România”.

 

Potrivit unui comunicat al MADR evenimentul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare româneşti şi de creştere a accesului românilor la alimente de calitate obţinute pe plan local, sub sloganul „Cumpără româneşte!”.

Cei prezenţi la târg vor avea ocazia să-şi procure preparate dintr-o gamă variată de peste 40 de produse din judeţele: Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava sau Vaslui, atestate de MADR ca produse tradiţionale. Oferta operatorilor economici care obţin aceste produse bazate pe reţete transmise din generaţie în generaţie este diversificată din categorii precum: carne şi lapte, ouă, peşte, legume şi fructe, produse de patiserie, miere şi produse apicole, vin şi băuturi spirtoase. De asemenea, la târg se vor găsi fructe şi legume uscate, ceaiuri, produse apicole şi produse lactate care au dobândit menţiunea „produs montan”.
„Îmi doresc cât mai multe astfel de evenimente de promovare a produselor autohtone şi de asemenea îmi doresc ca produsele fermierilor noştri să se regăsească din ce în ce mai des şi în număr cât mai mare pe rafturile magazinelor din întreaga ţară. Am încredere că parteneriatul pe care Carrefour îl are cu Ministerul Agriculturii prin intermediul Casei Unirea se va dezvolta şi mai mult în perioada următoare, astfel încât să beneficiem cu toţii de roadele muncii fermierilor, pe care îi respect, îi susţin şi îi asigur de tot sprijinul. Pentru noi toţi, „Cumpără româneşte” trebuie să devină o rutină zilnică, deoarece în acest fel îi susţinem pe aceşti oameni şi le arătăm respectul pentru munca şi dragostea lor pentru România!”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Republica Moldova, principalul furnizor de alcool de export al Ucrainei

Târgul va avea loc în incinta centrului comercial Era Shopping Park Iaşi, între orele 10:00 – 20:00.

- Reclamă -
- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în parteneriat cu Carrefour România, va organiza la Iaşi, în perioada 18-20 august 2023, Târgul de produse româneşti „Bunătăţi de soi din România”.   Potrivit unui comunicat al MADR evenimentul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare… Cititi mai multe aici: Târgul de produse româneşti „Bunătăţi de soi din România” se desfășoară la Iași […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.