SIVECO a incasat 57,4 milioane de euro pentru sistemul de la APIA

0
- Reclamă -

SIVECO România aniversează 10 ani de la crearea și implementarea sistemului informatic pentru APIA prin care s-au distribuit peste 17 miliarde de euro pentru peste 2 milioane de fermieri înregistrați în sistem, în perioada 2007-2017.

Un sistem informatic ale cărui costuri aferente dezvoltării și implementării IACS în perioada iulie 2006 – iunie 2017 se ridică la 57,4 milioane de euro, din care valoarea cumulată a serviciilor de dezvoltare de funcționalități este de

44.488.642 euro, iar valoarea cumulată a serviciilor de mentenanță și suport tehnic este de 12,9 milioane de euro, după cum au anunțat reprezentanții companiei.

VEZI: Sistemul de irigații Sadova Corabia funcționează din nou

Contratul cu APIA expiră însă pe data de 30 iunie, urmând să fie realizată o nouă licitație de către agenție pentru desemnarea firmei care va gestiona pe viitor softul.

Alte state membre au avut la dispoziție 2 sau 3 ani înaintea aderării la Uniunea Europeană pentru a realiza un astfel de sistem. Noi a trebuit să facem totul într-un timp foarte scurt, practic în același timp cu aderarea la UE. Echipa SIVECO România a avut, în anumite momente, până la 200 de experți, de înaltă specializare, care au lucrat în același timp la soft-ul pentru APIA. Cu toate dificultățile pe care a trebuit să le depășim, ne bucurăm să putem spune că am reușit să contribuim la obținerea unor rezultate economice foarte bune de către agricultura României. Iar acest lucru este bazat, în mod obiectiv, pe cifre incontestabile”, a completat Gabriel Lospa, Director Departament eAgriculture SIVECO România.

Sectorul agricol se află pe primul loc în România în ceea ce privește rata de absorbție a fondurilor europene. Agricultura este singurul sector cu alocări masive și cu o rată de absorbție de peste 90% din totalul de fonduri alocate. Pentru campania 2016, agricultura românească se află pe unul din primele locuri în Europa raportat la suma autorizată la plată până la 31 martie 2017.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.