Somnul african a luat cu asalt apele din Deltă sau din București

1
somn african delta bucuresti
- Reclamă -

O specie agresivă de peşte, somnul african, a fost găsită în Delta Dunării, iar specialiştii avertizează că acesta ar putea afecta celelalte specii de peşte din această zonă. Deocamdată nu este cunoscut modul cum a ajuns somnul african în Delta Dunării.

Același pește este omniprezent și în apele din București, în lacuri precum Herăstrău sau în râul Dâmbovița. O serie de pescari aflați pe malul apei pescuiesc acest pește și spun că este din ce în ce mai prezent, în detrimentul peștelui traduțional.

Preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac, a declarat că într-o singură zi au fost capturate zece exemplare de somn african.

“Din păcate, Delta Dunării se confruntă cu o nouă problemă, mai exact identificarea în apele interioare a unei specii de peşte noi, agresive asupra celorlalte specii de peşte, mai exact somnul african. Ieri au fost capturate zece exemplare în zona Dunărea Veche, exemplare destul de mari, care arată că răspândirea acestui tip de peşte este una destul de mare. Ne confruntăm cu o problemă gravă asupra resursei piscicole din Deltă. Din discuţiile cu specialiştii rezultă că această specie de peşte este una foarte agresivă şi dacă nu se iau urgent măsuri vom avea mari probleme asupra resursei piscicole autohtone şi aşa mult diminuate”, a afirmat Cătălin Ţibuleac.

Vezi și Dobrogea: a început activitatea de eliminare a cenușerului, specie invazivă

El a precizat că o primă măsură ar fi informarea pescarilor despre această specie şi faptul că aceştia trebuie să reţină somnul african după ce l-au prins şi să nu-l mai redea mediului natural.

Preşedintele AMDTDD a mai declarat că autorităţile trebuie să afle cum a ajuns acest somn african în Delta Dunării.

- Reclamă -

“Un mare semn de întrebare rămâne cum a ajuns această specie de peşte în Deltă şi sper ca autorităţile abilitate să intervină rapid pentru identificarea modalităţii în care somnul african a ajuns în apele interioare ale Deltei”, a mai transmis Cătălin Ţibuleac.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.