Specialist olandez: În România, cu un management mai bun al furajelor se pot obține până la 12 litri de lapte în plus pe vacă/zi

0
- Reclamă -

Specialiști olandezi vor oferi consultanță la Agraria vizitatorilor, fie că aceștia sunt interesați de înființarea unei noi ferme de vaci cu lapte sau de îmbunătățirea activității în ferma pe care o dețin deja.

Olanda se numără printre cei mai mari producători de lapte din Europa, fermierii de aici fiind renumiți pentru pentru productivitatea ridicată a vacilor de lapte.

În medie, un fermier poate încerca să construiască o fermă nouă de 1-2 ori în timpul vieții sale.  Managerul nostru are experiență cu demararea a minim 5 ferme noi și astfel sfaturile sale pot ajuta ca să nu se repete aceleași greșeli. Mai mult, piața produselor lactate se schimbă rapid efectul „China, Rusia”, nivelul subvențiilor, mediul, iar în România, cu un management mai bun al furajelor se pot obține până la 12 litri de lapte în plus pe vacă per zi”, a declarat Klaas Struiksma de la Cownexxion, una din companiile din grupul Holland Dairy House.

VEZI: Produs tradițional din carne maturată în salină, lansat la Cluj

Grupul Holland Dairy House, care include 12 companii olandeze active în domeniul producerii și procesării laptelui și beneficiază de sprijinul guvernului olandez și al Ambasadei Olandei în România, intenționează să contribuie la schimbarea durabilă a sectorului românesc de lapte prin dezvoltarea de parteneriate comerciale, transfer de cunoștințe și suport instituțional.

„România are un potențial crescut de dezvoltare în cadrul sectorului fermelor de lapte din România, existând posibilitatea ca produsele lactate autohtone să poată ajunge la performanța de a avea cel mai mic cost de producție dintre toate țările europene, iar experiența olandeză recunoscută pe plan internațional pentru nivelul înalt de performanță pe care l-a atins în domeniul laptelui poate fi benefică producătorilor români”,  a afirmat Pieter Helfferich, Agriprogress.

Cele 12 firme olandeze care alcătuiesc grupul și care vor avea reprezentanți în cadrul ediției din acest an a târgului Agraria sunt:

 • Agriprogress (coordonator de proiect și specialist în dezvoltare de tip agribusiness sustenabilă),
 • Cownexxion (specialist în sectorul laptelui și cel al produselor din lapte),
 • Schaap (export de vite),
 • Cowhouse (sisteme moderne de adăpost și ventilație pentru vite),
 • JOZ (igienă a fermelor),
 • Barenbrug (furajare),
 • Mueller (sisteme de răcire a laptelui),
 • CRV (genetică),
 • Calfotel (adăposturi pentru vite),
 • Trioliet (tehnologie în furajare),
 • Lely (roboți și echipamente pentru muls),
 • Aeres (training pentru produsele din lapte).

O surpriză va fi pregătită de organizatori pentru toți vizitatorii standului care vor avea posibilitatea să câștige sâmbătă, 8 aprilie, un premiu special. Este vorba despre un tablou realizat de un artist local, care înfățișează o văcuță în mărime naturală și care de-abia așteaptă să fie câștigat de unul dintre numeroșii iubitori de animale așteptați la expoziția din Cluj.

Specialiștii Holland Dairy House îi așteaptă pe producătorii români interesați de creșterea productivității în sectorul de lapte în perioada 6 – 9 aprilile 2017, la Agraria.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.