Statul și ONG-urile colaborează pentru păstrarea tradiţiilor şi sprijinirea comunităţilor locale

0
importam-lapte-vaca

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Fundaţia Conservation Carpathia colaborează pentru păstrarea tradiţiilor, sprijinirea comunităţilor locale şi dezvoltarea celui mai mare parc natural din România, în zona Munţilor Făgăraş.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, proiectul îşi propune identificarea unor soluţii eficiente pentru sprijinirea crescătorilor de animale din zonă şi, concomitent, de protejarea unei zone care devine cel mai emblematic parc naţional din zona Munţilor Făgăraş.

„Aceasta, în condiţiile în care pe acest teritoriu (care include judeţele Braşov, Sibiu, Vâlcea şi Argeş) este crescut un număr semnificativ de animale, sursa principală de venit pentru locuitorii din zonă. Interacţiunile dintre animalele sălbatice şi turmele de animale domestice care merg la păşunat sunt frecvente, existând posibilitatea contaminării acestora cu diferite boli”, se menţionează în document.

Totodată, se au în vedere şi aspecte legate de rezolvarea problemelor de ecarisare a teritoriului, incinerarea cadavrelor provenite de la animalele bolnave fiind o urgenţă în lupta de prevenire a răspândirii pestei porcine africane.

„Identificăm soluţii punctuale şi vom colabora cu toate organismele care sprijină conservarea faunei naţionale. De asemenea, este esenţial să prevenim apariţia unor noi focare de pestă porcină africană (PPA) în zonă şi să ajutăm la stingerea celor existente”, a afirmat Robert Chioveanu, preşedinte ANSVSA.

Prin această colaborare, ANSVSA urmăreşte sprijinirea micilor producători din zonă şi obţinerea de produse tradiţionale sigure de la animale sănătoase.

„Astfel, va contribui la dezvoltarea economiei regionale, devenind un partener de sprijin în păstrarea şi conservarea tradiţiilor”, se scrie în comunicat.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here