Sume infime virate în conturi de APIA: fermierii cred că e manevră ca băncile să ia comisioane

2

Fermierilor le apare că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)   virează sume mici, sub un leu, însă pentru aceste viramente infime, agricultorii sunt taxați de bănci cu comisioanele standard.

Mihai Bratosin din Brăila a postat pe Facebook mai multe capturi cu situația bancară. Se vede cum din partea APIA apar viramente foarte mici, taxate însă de bancă cu comision fix de 5 lei.

”Fără glumă, cred ca este deja o schemă, o înțelegere între bănci și APIA pentru că și eu am văzut același lucru pe extrasul de cont, plăți foarte dese și mici, ceva nu este în regulă, nu este normal să se facă plăti asa mici. Protecția Consumatorului unde e?”, întreabă fermierul Alin-Florin Mureșan.

”Asemănător am pățit și eu, mi-au fost virate trei sume mici și pentru fiecare mi-a luat CEC comision de operare tranzacție câte 4 lei!”, a scris și Valentin Stoican.

Fermierii care participă la discuție înclin să creadă că schema de taxare este ”o manevră între bănci și APIA”. Astfel, din 10 viramente, un fermier este taxat cu 50 de lei. Dacă avem în vedere că valorea ANT pentru o ovină este de circa 22 de lei, suma echivalează cu subvenția ANT pe cel puțin 2 animale.

O altă posibilitate pe care unii fermieri o iau în calcul este plata pe scheme, ceea ce, din nou, fracționează suma autorizată la plată în beneficiul băncilor care, pentru fiecare transfer, oricât de mic, percep comisionul de bază. De precizat că fermierii sunt obligați să dețină un cont bancal valid, altfel nu pot să beneficieze de subvenții.

sursa: Agrointel

 

2 comentarii

  1. […] Fermierilor le apare că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)   virează sume mici, sub un leu, însă pentru aceste viramente infime, agricultorii sunt taxați de bănci cu comisioanele standard. Mihai Bratosin din Brăila a postat pe Facebook mai multe capturi cu situația bancară.… Cititi mai multe aici: Sume infime virate în conturi de APIA: fermierii cred că e manevră ca băncile să ia comisioane […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here