Syngenta, în discuții cu Monsanto și ChemChina

0
- Reclamă -

Grupul elvețian Syngenta este în discuții cu mai multe companii mari din domeniul agrochimic, printre care se află compania americană Monsanto și asiaticii de la ChemChina, a anunțat conducerea Syngenta, în încercarea de a face față condițiilor dificile de piață. Potrivit președintelul Syngenta, Michel Démaré, pentru perioada următoare sunt luate în calcul mai multe opțiuni, de la achiziție, fuziune până la o eventuală vânzare.

«Situația din branșă rămâne mediocră în 2016, iar industria noastră este în plină consolidare», a declarat Michel Démaré.

Acesta a mai precizat că au fost demarate discuții nu doar cu cele două companii menționate, ci și cu alte firme importante, în unele cazuri, negocierile fiind într-un stadiu destul de avansat, chiar dacă nu a fost avansată o ofertă fermă de preluare.

Sectorul agrochimic trece printr-un proces de consolidare, după ce Dow Chemical și DuPont, două mari companii americane, au anunțat fuziunea activităților în urma cărora va lua naștere un gigant mondial cu afaceri de 130 miliarde de dolari.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.