Pe 16 octombrie Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite – FAO celebrează Ziua Mondială a Alimentației. Cu această ocazie Ministerul Agriculturii organizează în acest weekend un târg în curtea instituției. La acesta vor participa producători și procesatori agricoli din toată țara, care vor expune produse tradiţionale, ceaiuri, uleiuri, esenţe, produse de artizanat etc.
În cadrul târgului vor putea fi găsite şi produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, cum ar fi: Magiunul de prune Topoloveni (primul produs cu Indicație Geografică Protejată – I.G.P. pentru România, din anul 2011), Salamul de Sibiu (cel de-al doilea produs cu Indicație Geografică Protejată – I.G.P. pentru România din februarie 2016), Telemeaua de Ibăneşti (primul produs cu Denumire de Origine Protejată – D.O.P. pentru România din martie 2016).
Pe lângă produsele româneşti protejate la nivel european, vor fi prezente Novacul afumat de Ţara Bârsei, Scrumbia afumată de Dunăre şi Caşcavalul de Săveni, produse aflate în diferite faze de dobândire a protecției „Indicație Geografică Protejată” (I.G.P.) la nivelul Uniunii Europene.
Zacuscă, pecie, dulceață și cozonaci
Vizitatorii vor avea ocazia să găsească şi produse tradiţionale, înregistrate pe schema naţională – zacuscă de vinete ori de fasole, pecie lungă afumată, dulceaţă de mure, de cireşe amare sau afine, Cozonac Domnesc din regiunea Moldovei, cât și produse realizate în arealul montan.
Citește și Au lăsat Capitala pentru un business cu miere în provincie
Miere, ii și borangic
Totodată, vor fi prezenţi producători de fructe şi legume, miere și produse ale stupului, dar şi cei de vin și țuică. Meșterii populari vor întregii peisajul rural din curtea Ministerului Agriculturii prezentând vizitatorilor ii tradiționale românești sau ștergare populare din pânză de borangic țesute la război manual și alte obiecte de artizanat.
Lista completă a produselor pe care le puteți găsi la târg o puteți accesa aici.
Sursă foto: www.sibiu-turism.ro