Târgul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii din domeniul alimentar

0
- Reclamă -

Târgul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii din domeniul alimentar – Inovaliment, primul şi singurul târg din România dedicat cercetării alimentare, începe luni, ediţia din acest an urmărind să îi provoace pe cercetătorii înscrişi la eveniment să propună „Soluţii inovatoare la provocarea mondială de transformare a sistemului alimentar”.

 

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, evenimentul va avea loc online, în perioada 21-25 noiembrie, iar lucrările de cercetare înscrise la această ediţie fac parte din următoarele
categorii: Biotehnologii, Alimente sustenabile, Alimente funcţionale, Ingrediente inovatoare, Securitate alimentară, Aplicaţii tehnologice avansate.

„La fel ca şi la ediţiile trecute, cele mai valoroase lucrări înscrise vor fi distinse cu diplome de recunoaştere ştiinţifică, pentru cele 3 categorii, respectiv: Biotehnologii, Inovaţie şi Alimentele Viitorului. De asemenea, va fi acordat, ca în fiecare an, Marele Premiu Inovaliment. Toate lucrările premiate vor fi promovate şi evaluate, în vederea transferului tehnologic, deoarece unul dintre obiectivele târgului este acela de a conecta cercetarea ştiinţifică cu mediul de business”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect Senatul Ştiinţific al FDVDR.

Începând din 2020, Inovaliment reuneşte sute de specialişti, la singurul târg dedicat cercetării şi inovării din domeniul alimentar din România. Evenimentul adresează tuturor cercetătorilor şi specialiştilor din industria alimentară, mediului universitar, cât şi celor care lucrează în cadrul institutelor şi staţiunilor de cercetare din România, dar şi din alte ţări.

„Alimentaţia se află în continuă schimbare. Tot mai multe persoane sunt preocupate de ceea ce consumă, iar potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, populaţia lumii va ajunge la 9,7 miliarde în 2050, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă vom avea sau nu suficientă hrană şi în viitor. În acest scop, cercetarea ştiinţifică din domeniul alimentar devine un domeniu extrem de dinamic, iar cercetătorii sunt nevoiţi să găsească soluţii care să răspundă acestor provocări. Pentru a susţine acest demers, Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi-a asumat, prin programul Inovaliment, identificarea unor soluţii viabile privind alimentele viitorului. Ca parte a acestui program, Senatul Ştiinţific organizează în acest an a III-a ediţie a Târgului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii din domeniul alimentar, Inovaliment”, a adăugat Frăsineanu.

- Reclamă -

Specialiștii avertizează: O ”apocalipsă a insectelor” emergentă va avea efecte radicale asupra mediului

Ca şi la ediţiile anterioare, în cadrul târgului Inovaliment, vor avea loc mai multe conferinţe tematice, spun organizatorii. Acestea vor fi susţinute de experţi de top în domeniul alimentar din România şi din afara ţării, care vor aborda subiecte privind tendinţele şi inovaţiile din acest domeniu, referitoare atât la alimentele viitorului, cât şi la politicile publice privind securitatea şi siguranţa sistemului alimentar.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.