Târgul „Stâne, Gusturi şi Tradiţii româneşti”, în curtea Ministerului Agriculturii

2
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va deschide vineri târgul „Stâne, Gusturi şi Tradiţii româneşti”, eveniment organizat în curtea instituţiei în colaborare cu Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Păstorul Crişana” Arad şi cu sprijinul altor forme asociative ale crescătorilor de ovine din România.

 

Evenimentul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare româneşti şi de creştere a accesului românilor la alimente de calitate obţinute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”, informează MADR.

„Ne dorim să aducem în atenţia bucureştenilor, şi nu numai, farmecul uneia dintre cele mai vechi îndeletniciri ale poporului român, păstoritul. Fermierii din judeţele Alba, Arad, Botoşani, Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Neamţ, Olt, Sibiu, Vâlcea refac unul dintre drumurile parcurse de ciobani cu sute de ani în urmă, pornind pe un traseu de sute de kilometri de-a lungul munţilor Carpaţi, poposind în mijlocul Bucureştiului, în curtea MADR, cu tolba plină de poveşti şi bunătăţi de la stână”, susţin organizatorii.

Astfel, toţi iubitorii de tradiţie şi de produse alimentare pregătite după reţete tradiţionale sunt invitaţi să descopere viaţa bacilor şi a băciţelor din plaiul mioritic şi să se delecteze cu o varietate de produse din lapte şi carne de oaie precum: caş proaspăt, urdă, telemea de oaie proaspătă sau maturată, brânză de burduf în membrană naturală, caşcaval, lapte bătut, smântână, telemea de capră sau pastramă de oaie proaspătă sau afumată, mezeluri, mici, tocan de oaie, sloi de oaie.

Agricultura României a ajuns la o cifra de afaceri de 58,1 miliarde de lei în 2021

De asemenea, timp de trei zile, bucureştenii vor găsi în curtea MADR produse tradiţionale pregătite ca la stână: bulz, pastramă, mici pe grătar, precum şi muzica populară.

- Reclamă -
- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va deschide vineri târgul „Stâne, Gusturi şi Tradiţii româneşti”, eveniment organizat în curtea instituţiei în colaborare cu Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Păstorul Crişana” Arad şi cu sprijinul altor forme asociative ale crescătorilor de ovine din România.   Evenimentul face parte din… Cititi mai multe aici: Târgul „Stâne, Gusturi şi Tradiţii româneşti”, în curtea Ministerului Agriculturii […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.