Timiș: metoda vânzării legumelor în regim self-service din fața porții

0
legume, castraveti

Micii fermieri se reinventează inspiraţi de producătorii agricoli din Austria și Germania. În vestul țării, tot mai mulți adoptă metoda vânzării legumelor în regim self-service. Cumpărătorul ia direct din câmp sau de la poartă produsele dorite, le cântărește și lasă banii. Totul se face cu maximă încredere și de o parte, și de alta. Iar rezultatele se văd.

 

În localitatea Giroc de lângă Timișoara, legumele, fructele și verdețurile sunt scoase la vânzare la poartă în fiecare dimineață. Produsele sunt proaspăt culese direct din grădina și serele familiei Lupuşoru.

Oamenii vin la poartă și își cântăresc singuri legumele, după care lasă banii în cutia destinată acestora.

Începută că un experiment, metodă de vânzare funcționează deja de câțiva ani. Nimeni nu a furat nimic, semn că oamenii din zona sunt cinstiți și au respect față de muncă depusă în grădina de producătorii locali.

Mărioara Lupușoru, agricultor.
Mărioara Lupușoru, agricultor.

”Deci, niciodată, nimeni nu a luat absolut nimica” spune Mărioara Lupușoru, agricultor.

Vezi și Pandemia a prăbușit piața florilor

Știm deja că pandemia i-a făcut pe români să mănânce mai sănătos și să redescopere produsele locale.

Studiul a mai arătat că producătorii locali au înregistrat creșteri semnificative ale vânzărilor în perioada pandemiei. Numai în online, procentul celor care au achiziționat produse de la micii producători locali aproape s-a dublat.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here