Tone de legume aruncate pe câmp. Fermierii nemulțumiți de prețurile prea mici

1
legume, castraveti
- Reclamă -

Tone de legume aruncate pe câmp. Fermierii nemulțumiți de prețurile prea mici oferite de intermediari și samsari. Cât de mult țin precupeții la preț? Tone de fructe și legume românești sunt aruncate zilnic la gunoi, pentru că sunt nemulțumiți de prețurile prea mici din piață. Producătorii se plâng de faptul că nu au unde să le vândă, iar atunci când reușesc să o facă, prețul este unul foarte mic, în comparație cu investiția.

Fermier: ”Puși în februarie… nopți nedormite… două luni am stat numai cu focurile, să facem la sere. Două luni n-am dormit în pat, deloc. Am stat numai la focuri. Și ziua și noaptea. Patru remorci de lemne arse. Mai am o tură. Și acasă acum, cred că tot 3 tone culegem. Ia uite, castraveți frumoși…”.

Producătorii sunt nemulțumiți că trebuie să-i dea la prețuri foarte mici comercianților, iar adaosul acestora în piețe este foarte mare.

Dănuț Moroiu, producător de castraveți: ”Timp de două săptămâni nu am putut vinde niciun castravete. Importul este foarte mare, de zarzavaturi, că aduce de afară. Și când aduce de afară, țăranul nu mai poate vinde legumele lui”.

În piețe prețurile sunt și de 15 ori mai mari, așa că, producătorii preferă să ducă legumele la groapa de gunoi.

Vezi și Legumicultor: Exportul este soluția pentru producția de castraveți

Producător: ”La ora asta nu trebuia să existe cartofi de import, când România produce cartofi
O astfel de situație o întâlnim și la Lungulețu, în județul Dâmbovița. Producătorii de cartofi se plâng de prețul derizoriu pe care sunt nevoiți să își vândă marfa”.

- Reclamă -

Producător de cartofi: ”Din alte țări se vând, și ai noștri îi jelim pe aici. Îi dăm pe 20-30 de bani. Preț de mizerie. Nici arătura nu o scoatem, și pesticidele”.

Nici marile lanțuri de hypermarketuri nu încurajează producțiile de fructe și legume românești.

Celebrii pepeni de Dăbuleni nu au căutare la directorii de supermarketuri

Marfă de bună calitate și la Dăbuleni. Cu toate astea, faimoșii pepeni nu au prioritate în hipermarketurile de la noi din țară. Producătorii se plâng de faptul că cei care cumpără se uită la aspect de cele mai multe ori.

Vezi și Dăbuleni: 70-80 de tone de lubenițe la hectar

Producător de pepeni: Din Grecia sunt aceeași mărime, aceeași culoare, parcă sunt făcute industruial, și nu natural, așa cum sunt făcute lubenițele de Dăbuleni.

Fără o piață de desfacere bine pusă la punct, producătorii români ajung să muncească în zadar. Mai mult decât atât, banii investiți sunt aruncați pe apa sâmbetei, la gunoi, o dată cu tonele de fructe și legume.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.