UCPR: În fermele avicole din România nu se folosește Fipronil

0
carne-de-pui-calarasi-fipronil

Producătorii avicoli din România, asociați în Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, informează opinia publică, că în fermele avicole din România nu se folosește FIPRONIL, insecticid cu spectru larg de acțiune, ca substanță antiparazitară, se arată într-un comunicat al Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).

Acest insecticid este interzis, prin legislația europeană, a se folosi la animale destinate consumului uman.

Fermierii avicoli din România au obligația legală de a verifica nivelul reziduurilor chimice din produsele avicole, atât prin controale oficiale cât și prin autocontroale.

În urma controalelor realizate de ANSVSA, prin laboratoarele de specialitate din subordine, nu s-a semnalat existența reziduurilor chimice în produsele noastre.

 

Citește și: Fermier: Primesc 60 de bani pe litru de lapte, ba chiar și mai puțin

 

Buletinele de analiză, ca urmare a controalelor oficiale și autocontroalelor, pentru pesticide (erbicide, insecticide, fungicide, antinematode, redonticide) eliberate de laboratoarele autorizate sunt conforme cu legislația națională și europeană.

Fermele avicole din România sunt permanent supravegheate de ANSVSA, iar rezultatele sunt concretizate prin mii de buletine de analiză conforme, anual. Membrii UCPR asigură opinia publică, că produsele avicole din fermele profesionale din România sunt sigure pentru consumul uman.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here