UE a adoptat măsuri pentru ajutorul fermierilor afectați de secetă

1

UE a aprobat o serie de măsuri de sprijin propuse de Comisie pentru a atenua dificultăţile financiare cu care se confruntă fermierii din cauza condiţiilor meteorologice şi pentru a creşte disponibilitatea hranei pentru animale.

„Încă de la începutul fenomenelor climatice extreme am urmărit îndeaproape situaţia şi suntem pregătiţi să oferim sprijin fermierilor noştri. Comisia a fost tot timpul în strânsă legatură cu toate statele membre şi am reacţionat rapid atunci când a fost necesar. Aceste măsuri ar trebui să protejeze fermierii din punct de vedere financiar, precum şi împotriva unei penurii de furaje care ar putea să le afecteze animalele”, a declarat comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan.
Acţiunile asupra cărora statele membre au convenit  în cadrul unei reuniuni a comitetului includ posibilitatea unor plăţi în avans mai mari şi a unor derogări excepţionale de la normele de „înverzire” pentru a ajuta fermierii să asigure hrana suficientă pentru animalele lor. Fermierii afectaţi vor putea să primească un procentaj mai mare din plăţile politicii agricole comune (PAC), ceea ce va duce la îmbunătăţirea fluxului lor de numerar. Aceasta înseamnă: până la 70% din plăţile lor directe vor fi primite începând cu mijlocul lunii octombrie; 85% din plăţile privind dezvoltarea rurală vor fi primite imediat după adoptarea oficială a pachetului de măsuri la începutul luni septembrie.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here