Ultima inovație în panificație: Pâinea violet pentru diabetici

0
- Reclamă -

Când vine vorba de inventivitate în domeniul agroalimentar, se poate spune că nu există limite. Printre ultimele inovații în domeniu se numără pâinea violet, originară din Singapore, recomandată diabeticilor. Bogată în antociani, pigmenți naturali (prezenți în afine și mure), pâinea se remarcă prin două caracteristici principale: proprietățile antioxidante și mai ales, capacitatea sa de a se digera foarte încet, de aproape cinci ori mai încet față de pâinea albă.

După cum se știe, pâinea albă nu este un bun aliat pentru cei care vor să slăbească, deoarece consumul ei duce la creșterea indicelui glicemic din organism. Și nici nu-i de mirare, în condițiile în care ea conține numeroase zaharuri albe, care trec repede în sânge, ceea ce determină corpul uman să stocheze grăsimile fără să ne dea impresia de sațietate. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem și faptul că este greu să renunțăm la pâine, iar cel mai bine ar fi să descoperim un produs complet. Sau poate să alegem ceva și mai bun, pâinea violetă, o invenție a profesorului Zhou Weibiao din Singapore.

Secretul pâinii violet constă în prezenta antocianilor, un pigment natural care se găsește în orezul negru, dar și în prune, mure, vinete, renumite pentru proprietățile lor antioxidante. Studiile au arătat că antocianii ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și neurologice și joacă din ce în ce mai mult un rol esențial în controlul diabetului pentru că inhibă enzimele digestive și reduc gradul de zahăr din sânge. Odată drumul deschis, rămâne să vedem și cum va fi primită de către consumatori această inovație, dacă va avea sau nu succes pe piață.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.