Un kilogram de carne de vită cât un kilogram de biscuiți

0
carne de vită

O veste îngrijorătoare vine de la firul ierbii timișene. Mai exact, potrivit precizărilor făcute pentru ZF de Iouzika Zifceak, acţionar al Maxagro, o fermă de vaci de lapte din judeţul Timiş, cu peste 1.100 de capete, prețul la carne de vită a căzut semnificativ.

Mai exact, conform spuselor antreprenorului bănățean, preţul cărnii de vită în viu ajunge la maximum 5,3 lei/kg şi al cărnii de viţel la maximum 9 lei/kg, sub costul de producţie.

„Avem probleme grave cu vânzarea cărnii, căci un kilogram de carne de vită are acelaşi preţ ca un kilogram de biscuiţi. Vindem carnea de vită între 1 şi 5,3 lei/kg în viu, iar carnea de viţel între 6 şi 9 lei/kg, sub costul de producţie. Consider că trebuie să fie echitabil, motiv pentru care nu vindem acum“, a spus Ioji Zifceak.

Iouzika Zifceak consideră că producătorii de carne ar trebui să investească în procesare şi afirmă că Maxagro ia în calcul investiţia într-un abator până la sfârşitul acestui an sau anul viitor pentru a vinde carne de vită în carcasă.

Compania citată de sursa de presă amintită mai sus creşte vaci din rasa Holstein, rasă de vaci de lapte, iar preţul de vânzare pentru carnea de vită este cel acordat pentru vacile reformă (efectiv îmbătrânit).

În rețeaua Mega Image, un kilogram de carne de vită porneşte de la 27 de lei, conform datelor de pe site-ul companiei.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here