Unii la conac, alții pe trotuar la Ministerul Agriculturii

0
- Reclamă -

Este un lucru știut că agricultorii români nu sunt deloc uniți când vine vorba să-și apere interesele, fiecare își vede mai mult de ale lui și nu este interesat de soarta celorlalți. Nici măcar când le ajunge cuțitul la os, fermierii nu reușesc să-și unească forțele într-o voce unică, puternică de care autotitățile să țină cu adevărat seamă.

Din păcate, evenimentele din ultimele luni, pe fondul întârzierii acordării subvențiilor, pare să fi divizat și mai mult agricultura românească, mai precis, relațiile dintre LAPAR și crescătorii de animale, care oricum n-au fost niciodată prea strânse. Dincolo de disputele verbale dintre liderii organizațiilor din sector, rămâne de fapt o realitate cruntă: crescătorii de animale sunt cei mai afectați de întârzierea plății subvențiilor. Din păcate, a trebuit să iasă Costel Caraș în stradă pentru ca ministrul Agriculturii și funcționarii APIA să ia în seamă situația disperată a fermierilor, care s-au ales în final mai mult cu promisiuni.

Nici nu s-au terminat bine ecourile acestui protest că și LAPAR-ul a ieșit la rampă. De această dată, într-un cadru mult mai select – conacul familiei Cantacuzino – și cu o participare de nivel mult mai înalt, însuși premierul României fiind prezent la întâlnire. Comentariile sunt de prisos. …

Ceea ce este mai grav este faptul că în ciuda acestor întâlniri, nu se întâmplă mai nimic sau aproape nimic. Ați mai auzit ceva de modificarea legii privind vânzara terenurilor către străină sau de normele metodologice la Legea Supermarketurilor? Probabil la toamnă sau mai bine la iarnă se vor pune la punct detaliile că tot au agricultorii mai mult timp liber.

Până una alta, realitatea este dură: banii n-au ajuns la toată lumea, seceta a calamitat deja culturile în multe zone ale țării, iar de sistemul de irigații nu se mai aude nimic. Prin țară, fermierii sunt tot mai nemulțumiți: apropos, astăzi este protest la Satu Mare, în fața APIA. Ce mai urmează?

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.