Veniturile din agricultură nu vor mai afecta indemnizația de creștere a copilului

1

Un proiect de lege iniţiat de PSD şi depus la Parlament prevede ca mamele care primesc indemnizaţii pentru creşterea copilului să poată beneficia şi de veniturile din desfăşurarea de activităţi independente, agricole sau din drepturi de proprietate intelectuală.

Proiectul de lege modifică în acest sens art.16 alin.(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, fiind iniţiat, alături de Liviu Dragnea, şi de Lia Olguţa Vasilescu şi Alfred Simonis. Potrivit proiectului, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită „realizează venituri din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, definite la articolul 67, articolul 70 şi articolul 103 din legea 227/2015, indiferent de nivelul acestora”.

„Activităţile independente, cele care privesc drepturile de proprietate intelectuală, precum şi cele din agricultură, silvicultură şi piscicultură sunt activităţi care, prin desfăşurarea lor, nu implică, de cele mai multe ori, absenţa părintelui de lângă copil în perioada concediului. Mai mult, prin suspendarea activităţii, pot fi generate şi alte consecinţe, cum ar fi pierderea unor locuri de muncă pentru angajaţii celor care desfăşoară astfel de activităţi, rezilieri de contracte încheiate cu terţi, limitarea accesului la fonduri europene destinate dezvoltării activităţilor întreprinderilor familiale sau a microfermelor”, au argumentat iniţiatorii proiectului de lege în expunere de motive.

 

Citește și: Peștele cu metale grele ar fi trebuit depistat de reprezentanții ANSVSA

un comentariu

  1. […] Un proiect de lege iniţiat de PSD şi depus la Parlament prevede ca mamele care primesc indemnizaţii pentru creşterea copilului să poată beneficia şi de veniturile din desfăşurarea de activităţi independente, agricole sau din drepturi de proprietate intelectuală. Proiectul de lege modifică în acest sens… Cititi mai multe aici: Veniturile din agricultură nu vor mai afecta indemnizația de creștere a copilului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here