VIDEO: Concurs de vânătoare cu acvile de munte în Kazahstan

1
acvila de munte
acvila de munte

Un concurs mai puțin întâlnit a avut loc zilele acestea în Kazahstan. Este vorba despre vânătoarea cu vulturi. Peste 80 de păsări răpitoare și stăpânii lor au participat la competiția desfășurată într-un sat din apropierea orașului Almatî.

 

 

Omul și pasărea lui așa s-ar putea descrie imaginile pe care le vedeți filmate în timpul concursului de pasări răpitoare desfășurat pe câmpiile înghețate de lângă Almatî.

acvila de munte
acvila de munte

Pentru Kazahi e un mod de viață, alături de impunătoarele zburătoare.

Vezi și Dropia, o pasăre dispărută ce poate fi adusă înapoi în România

Competiția are două categorii: vânatul de vulpi sau iepuri și abilitatea vulturului de a se întoarce la comandă pe mâna stăpânului.

Vulturul auriu sau acvila de munte este una dintre cele mai cunoscute și răspândite păsări de pradă de pe Pământ. Anvergura aripilor depășește adesea 2 metri. Au o forță incredibilă și sunt capabile să ucidă mamifere de talie medie.

Citește și Combaterea șobolanilor cu ajutorul păsărilor răpitoare

un comentariu

  1. […] Un concurs mai puțin întâlnit a avut loc zilele acestea în Kazahstan. Este vorba despre vânătoarea cu vulturi. Peste 80 de păsări răpitoare și stăpânii lor au participat la competiția desfășurată într-un sat din apropierea orașului Almatî.     Omul și pasărea lui așa s-ar… Cititi mai multe aici: VIDEO: Concurs de vânătoare cu acvile de munte în Kazahstan […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here