Zeci de hectare de miriști incendiate necontrolat

1

O suprafaţă de peste 70 de hectare de mirişte de porumb a ars în localitatea Prundu, din cauza focului în spaţii deschise, arderea fiind întreţinută de vânt.

 

„ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în această după-amiază în localitatea Prundu, judeţul Giurgiu, după ce o suprafaţă de peste 70 de hectare de mirişte de porumb a fost cuprinsă de flăcări. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca şi Gărzii de Intervenţie Colibaşi, cu două autospeciale de stingere”, se arată într-un comunicat de presă, emis sâmbătă, de ISU Giurgiu.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă mare, în mai multe focare, arderea fiind întreţinută de vânt.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

Specialiștii avertizează: O ”apocalipsă a insectelor” emergentă va avea efecte radicale asupra mediului

ISU Giurgiu a făcut precizarea că la finalul intervenţiilor de acest gen instituţia înaintează Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Gărzii de Mediu coordonatele geospaţiale ale locului în care s-a produs evenimentul pentru adoptarea unor măsuri în consecinţă.

Potrivit legislaţiei privind protecţia mediului, este interzisă arderea miriştilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărişurilor sau a vegetaţiei ierboase. Astfel, cetăţenii trebuie să respecte prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 195 din 2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here