România participă la Săptămâna Verde de la Berlin

1
- Reclamă -

În perioada 15 – 24 ianuarie 2016 va avea loc la Berlin Expoziția Internațională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură Săptămâna Verde (Grune Woche), eveniment la care participă și ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu. Acesta va fi prezent la deschiderea oficială din 15 ianuarie, precum şi la o serie de evenimente organizate cu prilejul acestei expoziţii.

Pe lângă rolul de platformă de afaceri, Săptămâna Verde are şi caracterul unui festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Germania dar şi pe plan mondial. Participarea țării noastre la această prestigioasă manifestare cu stand a devenit o tradiție, România fiind prezentă din 2003. Grune Woche constituie o bună oportunitate pentru prezentarea politicilor și strategiilor din domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, prezentarea potențialului agricol și a oportunităților de investiții, dezvoltarea de noi relații comerciale, cu impact pozitiv asupra creșterii competitivității și implicit a exporturilor pe piețele internaționale.

„În 2016, România va participa cu un stand de informare în care vor fi prezentate politicile și strategiile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Acestea, precum şi oportunităţile de afaceri pe care le oferă ţara noastră, vor face obiectul unor întâlniri şi discuţii cu omologii prezenți și delegațiile acestora. Alături de standul MADR, se vor regăsi şi producători din județele Caraș-Severin, Cluj, Argeș, Maramureș care vor expune produse din carne, miere, conserve din legume și fructe, siropuri, vin etc. Nu vor lipsi nici tradițiile și obiceiurile românești”, a declarat Achim Irimescu.

La Expoziția Săptămâna Verde va avea loc și Forumul Global al Alimentației și Agriculturii, organizat de Ministerul Federal al Agriculturii și Alimentației, unde va participa și ministul român al Agriculturii.

Subiectul ce va fi discutat va fi “Cum să hrănim orașele? – agricultura și zona rurală în era urbanizării”. Pornind de la faptul că mai mult de trei sferturi din populația globală va trăi în mediul urban până în anul 2050, securitatea alimentară este un aspect esențial în procesul de urbanizare, iar agricultura durabilă joacă un rol important dezbaterea are ca scop identificarea celor mai bune soluții pentru a face față provocărilor perioadei următoare.

Agricultura durabilă trebuie să țină pasul cu cererea crescută de produse agricole competitive, să conserve biodiversitatea și să utilizeze resursele naturale eficient. Flexibilitatea este esențială pentru a face față schimbărilor climatice, șocurilor de pe piață precum și reformelor structurale și sociale. Este necesară recunoașterea rolului producției urbane în securitatea alimentară și a semnificației aspectelor socio–culturale și ecologice în tipul producției.

- Reclamă -
- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.