1,5 milioane Euro din fonduri europene pentru afaceri cu sucuri, gem, cidru sau țuică

1
- Reclamă -

În perioada aceasta se fac deja înscrieri online pentru fondurile europene cu limite maxime de la 600.000 de euro până la 1,5 milioane de euro destinate firmelor românești, de la microîntreprinderi până la cele mari, organizate ca SRL, PFA și în alte forme, pentru afaceri cu procesarea fructelor, anunța startupcafe.ro. Se cer bani pentru producția de sucuri naturale, gemuri, băuturi alcoolice slabe, ca cidrul, sau tari, precum țuica românească, prin submăsura 4.2a – PNDR.

Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), din subordinea Ministerului Agriculturii, a deschis înscrierea, în perioada 19 august 2019 – 31 ianuarie 2020, ora 16.00, în prima sesiune din 2019, la fondurile UE din submăsura 4.2a „Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol” (inclusiv pentru Aria de aplicabilitate teritoriul ITI Delta Dunării) din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Cererile de finanțare se depun online, pe site-ul AFIR.

Fondurile totale disponibile sunt de 26.800.000 euro, împărțite astfel:

  • 10.000.000 euro pentru domeniul de intervenție DI 3A „Îmbunătățirea competitivității producătorilor primari printr-o mai bună integrare a acestora în lanțul agroalimentar prin intermediul schemelor de calitate, al creșterii valorii adăugate a produselor agricole, promovarea pieței locale, a circuitelor scurte de aprovizionare, grupurilor de producători și a organizațiilor interprofesionale”.
  • 16.800.000 euro pentru domeniul de intervenție DI 6A „Facilitarea diversificării, a înființării și a dezvoltării de întreprinderi mici și a creării de locuri de muncă”.

Ghidul și celelalte documnete necesare sunt publicate pe site-ul AFIR la secțiunea sumbasura 4.2a. AFIR va anunța perioada de depunere a proiectelor. Depunerea se va face online pe același site.

Pentru proiectele câștigătoare, firmele românești din domeniul procesării fructelor, în funcție de mărimea afacerilor,  pot obține fonduri europene, în procent de maximum 40% sau maximum 50% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile din proiect. Restul banilor, plus cheltuielile ne-eligibile trebuie asigurate de antreprenori.

- Reclamă -

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.