Pachetul legislativ privind Politica Agricolă Comună va fi prezentat pe data de 2 mai

0

Europarlamentarul Gabriela Zoană a avut o discuție cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, iar un punct pe agenda discuţiilor s-a referit la viitorul agriculturii europene.

În  contextul în care unul dintre cele 3 scenarii prezentate de Comisia Europeană este reducerea cu 30% a bugetului PAC (o reducere în cuantum de 120 miliarde Euro), cei doi oficiali au discutat despre problema fondurilor destinate agriculturii în cadrul viitoarei Politici Agricole Comune.

Eurodeputatul român Gabriela Zoană, în calitate de vicepreşedinte a Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, a vorbit despre necesitatea menţinerii PAC: „După cum ştiţi, domnule preşedinte, România deţine una dintre cele mai mari suprafeţe agricole din Uniunea Europeană. Menţinerea PAC este extrem de importantă pentru a susţine producţia la nivelul Europei, pentru a o valorifica şi pentru a limita, pe cât posibil, importurile din afara Uniunii Europene. Vă solicit, pe această cale, sprijinul pentru menţinerea bugetului PAC şi a celor 2 piloni, pentru menţinerea plăţilor directe fără cofinanţare naţionala şi pentru continuarea plăţilor SAPS. Pentru România este importantă reducerea decalajelor între fermierii din diferitele state membre„.

Preşedintele Parlamentului European şi-a exprimat susţinerea pentru menţinerea PAC şi a subliniat importanţa existenţei unui acord privind Politica Agricolă Comună în Comisia AGRI şi ulterior în plenul Parlamentului European. În data de 2 mai 2018 Comisia va prezenta pachetul legislativ privind PAC şi viitorul buget al Uniunii Europene.

Citește și: Sucurile Profructta, afacere de 220.000 de euro

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here