2021 an capricios pentru roșiile românești

2
- Reclamă -

Primăvara capricioasă, frigul și eliminarea subvenției pentru tomatele cultivate în solarii au făcut ca roșiile românești să iasă pe piață mult mai târziu în această primăvară.

Legumicultorii din Mehedinți spun că, nemaiavând resurse pentru încălzirea solariilor, au început plantarea mai târziu. Astfel, anul acesta, abia după 1 iunie vom mânca roșii românești, nu la mijlocul lunii mai, cum eram obișnuiți.

Vezi și În Israel se ”coace” un noi soi de roșii

Daniela Bădâi, legumicultor din localitatea Cioroboreni, Mehedinți, estimează că va ieși cu roșiile pe piață la finele lunii iunie. În schimb, anul trecut au scos pe piața roșiile cu o lună mai devreme, în mai.

În situația ei sunt și alți producători de legume din Mehedinți.

Fără banii necesari să cumpere lemne, au preferat să cultive roșiile când temperaturile au crescut. Astfel, nu a mai fost nevoie să încălzească solariile.

Producătorii din satul Cioroboreni spun că, după ce subvenția nu a mai fost acordată, mulți dintre ei au renunțat să mai cultive roșii.

- Reclamă -

Un proiect extins pentru subvenții de 2.000 de euro, care se vor acorda nu doar pentru roșii, ci și pentru alte legume cultivate în spații protejate, se află în dezbatere pe site-ul Ministerului Agriculturii.

- Reclamă -

2 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.